КОЙ Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПАЗАР НА АРХИТЕКТУРА, ДИЗАЙН И ПРОДУКЦИЯТА В СВЕТА

Американският пазар е от най-висок клас по отношение изграждане на дизайн. Неговият ръст е „нарастващо невероятен“, според европейски марки, които отварят шоуруми и преструктурират бизнеса си в САЩ. Всичко това дава възможност за възползване от бума на продажбите.

Запознати в сферата на мебели и обзавеждани, архитектура и дизайнерство споделят своите мнения и са единодушни в това отношение. Става дума за всяка една преуспяваща компания, която търси поле за изява и пазари извън пределите на Европа, отвъд океана, а именно в САЩ.
Манхатън и Ню Йорк се отреждат като мегаполисите, които освен друго са с широко отворени врати и за новодошлите. Организират се симпозиуми, изложения и се реализират проекти. Всичко цели разгръщането на потенциала у желаещите да правят бизнес в Китай, САЩ се превръща в много по-голяма и по-лесна за предложение, предвид силната си икономика и липсата на културни и езикови бариери.

За разлика от Съединените американски щати, Китай към момента е лека бариера, от една страна заради езика, а от друга, защото самите архитектите са свикнали да използвате продукти на пазара вече в другата половина от земното кълбо.

Целият прогрес не се изчерпва единствено с предлагането на стоки и продукти. Скокът на луксозни жилищни сгради в Ню Йорк и Маями, които са проектирани от големите имена и европейски архитекти помага за популярността на брандовете дори отвъд Атлантика.

Високите кули, луксозната етажна собственост се изграждат и в двата най-големи града и са свързани със създаване на нови международни стандарти по отношение на дизайн и качество.

Те са в вкусът към дизайна в големите градове като Маями, Чикаго, Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско. Става дума за най-голямата икономика в света, за която се очаква да продължава да се развива все така бързо.

Ето, защо за всеки решил да инвестира в архитектурен бизнес, за да спечели повече работа дори в сферата на луксозните жилищни проекти е добре да се цели именно на международния стоков пазар.