7 АКЦЕНТА, КОИТО МОЖЕ ДА ВМЪКНЕТЕ В ДОМА

Едва ли се налага да убеждаваме някого, че когато има ред, уют и красота в дома, то и хармонията и взаимоотношенията са по силни. За да цари съвършенство и във вашето лично пространство, създайте необходимия комфорт, със 7 акцента:

Стълбището – тук може да си импровизирате на воля. Колкото повече, толкова по-добре. Цветът може да е в хармония с други цветове, да контрастира и да привлича погледа, може да радва не само сетивата, но и душата. Създавайки илюзия за пияно, чрез всяко стъпало, подредба на книги, като по библиотекарски рафт или поставянето на едни фонови тапети може да е от голяма полза.

Цветната мебел – добре избрания цвят може да трансформира твърдата мебел в ценна антика. Отпуснете въображението си и развихрете фантазиите. Вместо да обединете в един тон експериментирайте с декорации и различни десени.
Прозорците – ако боядисайте дървената дограма в цвят, който обичате, така и настроението ви ще е приповдигнато . Цветът може да допълва от една страна или да служи за рамка. Така с оранжев акцент може да оживите и без друго неутралната спалня.
Столовете – боядисване на стените в дневната и трапезарията в ярки цветове е честа практика в много домакинства. Столовете в ярки цветове на неутрален фон могат да постигнат и по-интересен ефект. Така вниманието се фокусира върху хората и техните занимания, а не само около стаята.
Шкафове и бюфети – не е задължително всички мебели да са в тон с останалото обзавеждане. Ако се стремите към повече простор и светлина, то обединете в свежи тонове, например в лимонено жълто или слънчево жълто за настроение.
Етажерки за книги – цветните етажерки имат ролята да внасят двойна функционалност. Те могат да служат за фон, но наред с това да бъдат практично използвани. Върху тях може да групирате различни сувенири, по цвят, фигура или размери. Стилът също има определящо значение. Върху етажерките може да поставите снимките в рамка на морска тематика.
Колекции – стратегически и в неутрална стая може да наредите своите колекции. От една страна ще получите красиво оформени, творчески и харизматични интериорни решения, а от друга страна ще сте внесли достатъчно колорит.